URGENT

La Generalitat no ha justificat a l’Estat els 97 milions de la N-II  

Compartiu aquesta història

El Ministeri de Foment reclama a la Generalitat que justifiqui la inversió de 97,4 milions d’euros aportats pel Ministeri de Foment el 2009 i que s’havien d’invertir en la Ronda de Mataró. La infraestructura no s’ha fet i  la Generalitat ha gastat els gairebé 100 milions en altres actuacions que no tenen res a veure ni amb la mobilitat ni amb el Maresme. És la resposta que ha rebut la senadora d’En Comú Podem i militant d’ICV, Maria Freixanet.

El passat mes de novembre Freixanet va presentar un ventall de preguntes sobre la N-II al seu pas pel Maresme. La senadora demanava si el govern espanyol completaria la inversió que ja havia iniciat per pacificar la carretera i traspassar-ne la titularitat als ajuntaments.

Davant la resposta obtinguda, Freixanet ha exigit a la Generalitat que no renovi el peatge de la C-32 i que treballi per convertir la Nacional en una via cívica entre municipis. Segons la senadora, “la pilota està a la teulada del govern de la Generalitat”.

Al respecte, en el ple del Consell Comarcal s’ha aprovat una moció pel avançar en el Pacte per la Mobilitat al Maresme. Després de la resposta de l’Estat, els ecosocialistes han demanat que es tornés a assignar la partida dels 97 milions d’euros en actuacions a la comarca  i establir un calendari de transferències de la resta de partides fins a completar els 400 milions.

Amb l’aprovació de la moció es fixa el posicionament del Consell Comarcal. El document l’ha recolzat ERC, la CUP, PP, Ciutadans i ICV-Entesa i s’hi ha oposat l’equip de govern (PDCAT i PSC).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics