Lleugera recuperació del sector tèxtil al Maresme

Escola de teixits. LV
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Escola de teixits. LV
Escola de teixits. LV

Aquest és el 3r any consecutiu que el sector tèxtil experimenta una remuntada en l’ocupació, segons recull l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell comarcal del Maresme.

Tot i això, les dades encara estan lluny de les prèvies a la crisi del 2008. Ha estat un creixement lleu en l’ocupació, inferior al dels dos anys anteriors: només ha augmentat el 0,58%. Si es compara amb el global del sector, les dades del 2016 indiquen que un terç de l’ocupació industrial a la comarca pertany al tèxtil (33%), una xifra que en l’últim any ha crescut gairebé un punt.

Les indústries tèxtils ocupen el primer lloc a la comarca en termes de facturació (el 13% del total), i en el conjunt de la província, la facturació de les empreses del Maresme que es dediquen al tèxtil representa el 23%. Segons aquestes dades, el tèxtil es reafirma com a motor industrial del Maresme.

El sector compta amb 6.031 llocs de treball, la majoria assalariats (84%). Al llarg de l’any passat la contractació va disminuir, centrant-se en la de càràcter temporal.

Aquestes dades,però  tenen el seu contrapunt si parlem d’expedients de regulació d’ocupació. Dels 7 ERO que es van comunicar l’any passat, més de la meitat van ser en empreses tèxtils. Concretament 4, en companyies ubicades a Argentona, Cabrera, El Masnou i Mataró i va afectar a mig miler de persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics