Una taxa anual per vehicle eliminaria els peatges

peatge-C-32-ACN_ARAIMA20150619_0246_5La Generalitat preveu  acabar amb els peatges amb una taxa anual entre 40 i 110 euros a l’any, segons publica La Vanguardia.  El 2019 s’acaba la concessió  de la C-32, però també d’altres com l’AP-7, AP-2 i C-33.

Segons el mitjà, els peatges de la C-32, entre d’altres, desapareixerien  si entrés en vigor aquest impost amb el es permetria l’ús il·limitat de la xarxa d’autopistes.  Si els plans de la Generalitat tiren endavant, els peatges desapareixeran, però, per contra els conductors hauran de desembutxacar un impost anual que haurien de pagar tots els vehicles per estar matriculats, tant si circulen per peatges com si no.

Es tracta d’un import que permet l’ús il·limitat de tota la xarxa viària, un sistema que ja fa temps que està en funcionament a Europa. Seria una mena de tarifa plana que oscil·laria entre els 40 i els 110 euros, però els transportistes tindrien un preu lleugerament més alt. Els conductors de pas, com ara els turistes, que utilitzen les autopistes catalanes hauran de pagar la part proporcional a un dia, setmana o mes.

Els diners recaptats es repartirien entre els titulars de la infraestructura, un model similar al que té Transports Metropolitans. Amb aquest model, el Govern busca convèncer el Ministeri de Foment, que en cas no l’aprovés, es quedaria en no res.

Les barreres es traurien, se substituirien per càmeres i les cabines de pagament serien arcs detectors de matrícules.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics