Blanes rebutja que la dessaladora tracti aigües residuals del polígon de PLF

Blanes rebutja que la dessaladora tracti aigües residuals del polígon de PLF. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Blanes rebutja que la dessaladora tracti aigües residuals del polígon de PLF. Aj. Blanes
Blanes rebutja que la dessaladora tracti aigües residuals del polígon de PLF. Aj. Blanes

Tres empreses químiques de la zona industrial de Palafolls volen que es construeixi una canonada d’aigües residuals al pas pel terme municipal de Blanes per abocar residus derivats del seu funcionament. L’Ajuntament els ha denegat la construcció de la canonada perquè considera que suposa un risc mediambiental.

El 2014 les empreses ubicades al Sector Industrial Mas Puigvert, al terme de Palafolls, van sol·licitar a l’Ajuntament de Blanes que es construís una nova canonada d’aigües residuals que connectés el polígon amb la dessaladora de Blanes. Aquestes indústries generen un volum d’aigua salda que és tractada a la Depuradora de Pineda i després s’aboca al mar.

Actualment, però, la instal·lació no accepta aigua tan salada. Ja s’ha reiterat amb anterioritat que l’elevada quantitat de sal pot acabar perjudicant la depuradora. Com a alternativa,  es va pensar en la solució d’anar a abocar-ho a mar obert a través de l’emissari submarí de la Dessaladora de Blanes.

L’Ajuntament considera que posaria en perill el medi ambient i també el sector turístic de Blanes en cas que es produís un hipotètic abocament causat per algun accident en alguna de les 3 fàbriques.

L’aigua dessalada parcialment s’abocaria en un punt molt proper d’on la Planta de Blanes agafa aigua per tractar-la i fer-la apta per l’ús domèstic. La dessaladora dona servei a 14 poblacions de la Selva i de l’Alt Maresme, entre ells Palafolls, Blanes, Malgrat, Pineda i Calella.

Les empreses es comprometen a fer anàlisis trimestrals però l’administració blanenca considera la periodicitat insuficient. A més, el fet que el control el faci la mateixa fàbrica i no una empresa o institució externa tampoc acaba de convèncer l’Ajuntament.

Per tot plegat, el consistori ha denegat la petició de construcció de la canonada. Ara les empreses poden presentar un recurs a l’Ajuntament de Blanes, de manera que haurà de ser de nou la junta de l’equip de govern qui es pronunciï a favor o en contra. En cas que es continuï en la mateixa línia de rebutjar la petició, la següent opció que tindrien les empreses químiques seria via Contenciós Administratiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics