Experts redactaran un pla de regeneració del Delta de la Tordera

Delta de la Tordera. Google Maps
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dijous s’ha reunit per primera vegada la Taula de Treball per recuperar el Delta de la Tordera i les platges. De la conversa, n’ha sortit l’acord de crear una taula tècnica, serà una Comissió d’Experts que tindrà com a objectiu la redacció del Pla d’Actuació Integral, un estudi elaborat per científics sobre l’estat del Delta de la Tordera i les platges.

L’investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, CEAB, Rafa Sardà, que ha assistit a la reunió, apunta que tots els creixements territorials i projectes han d’estar orientats amb mantenir la integritat dels sistemes naturals. Una premissa que es tradueix més enllà de la casuística concreta del Delta de la Tordera.

El Centre d’Estudis Avançats de Blanes s’encarregarà de coordinar la comissió que estarà formada per la Universitat Politècnica de Catalunya, els càmpings representats a través d’una empresa urbanista, pagesos, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Plataforma Preservem el Litoral i l’Observatori de la Tordera.

De l’estudi tècnic se’n desprendrà la situació actual de l’espai, solucions de futur i determinarà com es recuperaran les dinàmiques del riu: procés de sedimentació, cabdal i funcionament dels aqüífers.

Hi han assistit representacions dels 4 municipis: Tordera, Malgrat, Blanes i Palafolls. El regidor de medi ambient del consistori palafollenc, Juan Andrés Osorio, destaca el compromís de les administracions per trobar punts de confluència entre l’ interès públic, media ambiental i privat per la regeneració del Delta.

Reunió Taula Treball Delta Tordera. Aj. Blanes
Reunió Taula Treball Delta Tordera. Aj. Blanes

A banda de polítics locals, també s’han assegut al voltant de la taula l’ACA, Costes de l’Estat i representants dels càmpings propers al Delta. La intenció és incloure-hi presència universitària, els Consells Comarcals del Maresme i la Selva, el Departament de Territori i Sostenibilitat i representants dels sectors econòmics del territori: hostaleria, pagesia i pesca.

La segona reunió no es convocarà fins al gener del 2018, quan es preveu que la Comissió d’Experts ja hagi elaborat l’estudi. La taula ha de coordinar les futures actuacions de tots els agents en relació a la zona. El territori del Delta de la Tordera està inclòs en els espais de la Xarxa Natura 2000.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics