La Diputació engega el dispositiu d’informació i vigilància d’incendis forestals

Punt de Vigilància i Informació per la prevenció d'incendis forestals. Foto. Diba
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Punt de Vigilància i Informació per la prevenció d'incendis forestals. Foto. Diba
Punt de Vigilància i Informació per la prevenció d’incendis forestals. Foto. Diba

L’ens provincial començarà aquest divendres la campanya d’Informació i Vigilància contra incendis forestals, un programa de suport als municipis en prevenció de foc durant els mesos d’estiu que es realitza en col·laboració amb 269 ajuntaments, 118 Agrupacions de Defensa Forestal i 9 Federacions d’ADF.

El dispositiu que funcionarà fins l’1 de setembre comptarà amb un cos integrat per un total de 266 persones repartides per tota la demarcació. En el cas del Maresme, inclòs dins el sector Metropolità Nord juntament amb el Vallès Occidental i l’Oriental, l’operatiu estarà format per 99 persones: 3 de les quals són enginyers i 6 operadors.

Els dispositius cobriran 9 rutes del Maresme – Vallès Oriental, comptarà amb 6 punts de guaita fixos i 18 informadors. En total, 35 persones a la zona que treballaran en la campanya d’Informació i Vigilància contra incendis.

L’objectiu és reduir el nombre d’incendis a partir de la sensibilització a la població sobre els risc d’incendi en punts amb major presència de persones al bosc, com ara zones de lleure, àrees amb cases rurals i cases de colònies, amb especial atenció als Parcs Naturals: el del Montseny, Sant Llorenç del Munt, l’Obac i Montnegre, on s’hi inclou Corredor, Serralada de Marina i Serralada Litoral.

El Pla de Vigilància i Informació treballa en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, especialment amb el Cos de Bombers, així com el Cos d’Agents Rurals.

Entre els objectius del Pla també hi ha poder minimitzar els efectes dels incendis a partir de la detecció ràpida i l’avís immediat als equips d’extinció. A més, l’equip integrant del Pla també donarà assistència tècnica als ajuntaments en casos d’incendis importants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics