Puja un 2,3% el preu del lloguer a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La mitjana de la mensualitat del lloguer al municipi se situava l’any passat en els 462 euros, un augment del 2,3% respecte les xifres referents al 2015, quan en costava 451.  De fet, el primer semestre del 2016 els preus de lloguer es van mantenir estables i el pronòstic era que es continués amb aquesta sintonia.

Tot i això, finalment la variació ha sigut a l’alça. Es tracta d’un lleuger increment de poc més del 2%.

Pel que fa als municipis veïns, també pugen els preus. El que més Tordera, amb un important increment del 10% només en un any. Les últimes dades situen en 428 euros el preu del lloguer a la ciutat, mentre que el 2015, la mitjana era de 389. D’aquesta manera, el municipi s’acosta a la mitjana dels pobles veïns, on el lloguer sobrepassa els 400 euros.

Tot i que Tordera és on més pugen, és on el lloguer és més barat. El més car és a Santa Susanna. És l’únic municipi de la zona on baixa (-5,78%), però també és l’únic on el preu sobrepassa els 500 euros. El 2016, costava 567 euros, un any abans, 602.

Respecte als preus, el segueix Malgrat, on signar un contracte de lloguer costa de mitjana 470 euros, una xifra pràcticament inalterable d’un any per l’altra.

A Pineda, passa de 459 a 466. La pujada és suau, de la mateixa manera que a Calella,on es manté al voltant dels 459. Palafolls és el municipi amb el 4t lloguer més car de l’Alt Maresme. Blanes és el 2n més barat i pràcticament ni augmenta: costa 430 euros.

Pel que fa al global de la comarca, el Maresme és una de les més cares per viure. De mitjana, llogar un habitatge costa 596 euros, una xifra lleugerament superior a la mitjana catalana de 595 euros. Tot i això, el Maresme Nord es manté per sota i són els alts preus del Maresme Sud els que fan pujar la mitjana.  De la comarca, on és més car viure de lloguer és a Sant Vicenç de Montalt, amb un preu mitjà de 1.148 euros. On menys, Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics