Els maresmencs residents a l’estranger creixen un 9%

Els països receptors de residents del Maresme. CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Els països receptors de residents del Maresme. CCM
Els països receptors de residents del Maresme. CCM

L’últim informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal situa en 10.371 els maresmencs registrats com a residents habituals a l’estranger. En un any la xifra ha crescut un 9%. És la 4a comarca de Catalunya amb més quantitat de residents que han creuat les fronteres per quedar-s’hi. Des del 2009, el volum ha anat en augment i les últimes dades referents al 2017 situen en més de les 10.000 persones les que han marxat.

El gruix de persones que han establert la seva residència habitual a l’estranger es concentra en les franges d’edat dels 35 als 49 anys i dels 5 als 14 anys. L’observatori no disposa de dades per estudiar els motius que han provocat aquests canvis de residència, però l’ens comarcal apunta que d’una banda uns haurien marxat per motius laborals i d’una altra els moviments migratoris fets en família.

El país que encapçala el llistat dels residents estrangers és França. El país veí és el que acull més maresmencs en el global de la comarca. A 1 de gener d’enguany, es comptabilitzen 1.241 les persones que hi ha traslladat la residència. El segon lloc l’ocupa Argentina, seguit d’Alemanya (945), Regne Unit (772) i els Estats Units (650).

Però si ens centrem en l’últim any, i no en les xifres globals, els que han registrat un augment més alt de persones provinents del Maresme són, per ordre, la República Dominicana (28,97%), Dinamarca (28%), Regne Unit (23.32%), Canadà (22.78%) i Bolívia (22.22%).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics