URGENT

Blanes omplirà el diumenge els carrers amb les Estores de Flors de  Corpus

Compartiu aquesta història

 

Estores de flors de Corpus. Aj. Blanes
Estores de flors de Corpus. Aj. Blanes

La ciutat veïna torna a recuperar aquest cap de setmana les catifes de flors de corpus. Hi col·laboren 13 artistes de la ciutat, que han confeccionat els dissenys de les estores.

La confecció de les populars Estores de Flors de Corpus posaran punt i final al cicle Blanes Botànic, que s’ha estat fent des de principis de mes.

La seva confecció començarà el proper dissabte a la nit, amb el dibuix sobre el terreny de les creacions que hi haurà. A partir de primera hora del matí del diumenge, seran els voluntaris els que omplirant amb flors i altres materials l’interior dels dissenys. Finalment, serà al vespre, pels volts d’un quart de nou, quan la processó del Corpus passarà per sobre les catifes.

L’esdeveniment comptava amb una llarga tradició a Blanes fins que es va deixar de fer durant els anys 70. Ara fa 30 anys es van recuperar amb especial intensitat al barri de Raval.

La principal novetat és que s’han canviat els carrers on es faran, de manera que seran més cèntrics. D’aquesta manera, es faran seguint un recorregut que resseguirà la Plaça Mossèn Joan Quer, la part baixa de Raval, Carrer Ample i Carrer Nou. Com és habitual des de fa pocs anys, també hi haurà una catifa a l’entrada de la Parròquia Santa Maria.

Per omplir els dissenys s’utilitzaran materials naturals com clavells de diferents colors, clova de pinyó, flocs de fusta tenyits de diferents colors o serradura fina filtrada, entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics