L’Arxiu municipal participa en una exposició online sobre els refugiats de la Guerra Civil

Portada del llibre de comptes de l'Arxiu de Palafolls referent als refugiats
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona ha engegat una mostra virtual amb 144 documents de 41 arxius d’ajuntaments sota el títol “1936-1939: uns altres refugiats”. L’arxiu de Palafolls hi participa aportant diferent documentació d’aquests 3 anys de Guerra Civil. Segons publica l’Ajuntament, els documents d’aquesta temàtica que es guarden a l’arxiu són un recompte de les aportacions econòmiques i materials pels refugiats que estaven a Palafolls o també per exemple un tiquet per bescanviar pel carnet de refugiat.

De fet, la mostra s’ha celebrat en motiu del Dia Internacional dels Arxius que es va commemorar el passat 9 de juny.  La mostra sobre els refugiats de la Guerra Civil espanyola busca connectar amb els conflictes actuals i s’hi tracten aspectes com l’acolliment per part dels municipis, el control econòmic i polític per part dels Ajuntaments i la gestió dels recursos subministrats com aliments, roba i sanitat.

La mostra compta amb una introducció del tema, una galeria d’imatges, un vídeo on es recullen testimonis i també la intervenció de Jordi Font, director del Museu Memorial de l’Exili situat a La Jonquera. A més, també s’inclou un mapa interactiu sobre els arxius que compten amb informació sobre els refugiats a la província de Barcelona.

La mostra s’ha centrat amb la informació dels ajuntaments de poblacions de menys de 10.000 habitants.  No és la primera vegada que l’arxiu municipal participa en una mostra virtual. Fa un any, en motiu també del Dia Internacional dels Arxius el de PLF ja va col·laborar amb l’exposició virtual “La Festa Major”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics