URGENT

Criden a declarar els exalcaldes de Blanes Trias i Marigó per la gestió de l’aigua

Compartiu aquesta història
Josep Trias i Josep Marigó. ACN
Josep Trias i Josep Marigó. ACN

Els exalcaldes de la ciutat, Josep Trias (CiU) i Josep Marigó (PSC) declararan al Jutjat de Blanes el proper 27 de juliol investigats, juntament amb l’interventor, Francisco Lució, i l’exconseller delegat de Girona SA, Narcís Piferrer, per la gestió de l’aigua durant els seus mandats.

Aigües de Blanes és una empresa mixta propietat el 51% de l’Ajuntament de Blanes i la resta és propietat de l’empresa privada Girona SA.

La investigació va arrencar el 2014 per un informe que va elaborar la Sindicatura de Comptes on s’analitza la contractació de la societat mixta el 2011 i s’hi detectaven “irregularitats serioses”. Per això, la sindicatura ho va posar en coneixement de la fiscalia que, al seu torn, va presentar una demanda (a la qual la CUP s’ha adherit).

El proper 27 de juliol els exalcaldes Trias i Marigó hauran de donar compte de la seva gestió al front de l’empresa d’Aigües de Blanes.

El convergent Josep Trias va ser l’alcalde de Blanes entre el 2007 i el 2011, quan va agafar el relleu el socialista Josep Marigó.

Amb la citació de Blanes, se suma un indici més per defensar la tesi de la CUP: que els directius de Girona SA s’han enriquit durant anys “a costa del rebut de l’aigua que paguen els ciutadans”.

(ACN)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics