URGENT

La poetessa Sílvia Bel i l’autora Alicia Kopf tanquen demà el “Dones que parlen”

Compartiu aquesta història

El cicle organitzat pel RIP posarà demà punt i final a les “Converses entre autores” al voltant de la taula inestable d’Enric Miralles amb la poetessa Silvia Bel i l’escriptora sota el pseudònim Alicia Kopf.

Darrera d’Alicia Kopf hi ha la gironina Imma Ávalos que utilitza el pseudònim des del 2006. És escriptora i artista multidisciplinària guanyadora del Premi Documenta 2015 amb el llibre “Germà de Gel”, amb el que va obtenir el premi Llibreters a una obra ja publicada.

Silvia Bel ja ha vingut anteriorment a Palafolls. És una poetessa que ha publicat poemaris sota el títol “L’ésbós”, “Fila Índia enfora” i “Lluíííís”.

Alicia Kopf (esquerra) Foto: Ruth Marigot/ Silvia Bel (dreta)
Alicia Kopf (esquerra) Foto: Ruth Marigot/ Silvia Bel (dreta)

Aquestes dues veus femenines del món de la cultura i la creació seran les encarregades de tancar el “Dones que parlen” demà a les 20h a la Biblioteca de Palafolls. El cicle naixia amb la voluntat de donar veu i visualitzar les dones com a autores i generadores de cultura. S’ha parlat de literatura, poesia, cultura i feminisme.

Des de l’organització del RIP, Lluís Hernández en fa una valoració “molt positiva”. Durant segles “s’han menystingut” els perfils femenins en tots els àmbits, però amb especial atenció al de la cultura.

El “Dones que parlen” sorgia precisament amb la voluntat de contribuir en la valorització de les dones autores. En les 5 sessions hi han passat 10 autores. No es parla de repetir l’experiència, però sí de continuar “treballant en la mateixa línia”.

La primera trobada va reunir la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i  la cantautora tortosina Montse Castellà, on fusionaven poesia amb música. En la següent hi van passar les escriptores Dolors Miquel i Flàvia Company. La tercera  reunia a l’escriptora i presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid, i a Natza Ferré en una conversa que es va centrar en el feminisme. La quarta trobada posava en la mateixa taula a dues dones del món de la difusió cultural, Maria Bohigas, editora i neta de Joan Sales, i l’activista cultural del Priorat, Roser Vernet. Demà es farà l’última sessió del “Dones que parlen” amb Sílvia Bel i Alicia Kopf.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics