Serveis Socials de PLF va gestionar més de 700 ajuts el 2016

Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant tot l’any passat, l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls va realitzar 778 actuacions distribuïdes en diverses àrees d’atenció: teleassistència, beques menjador, atenció domiciliària, ajuts a subministraments bàsics i a l’alimentació a persones amb dificultats econòmiques.

Aquests dos últims són de caire municipal. La meitat de les actuacions s’han realitzat en els ajuts a l’alimentació.  En l’últim any s’han donat 551 vals d’aliments per a 185 persones destinats a la compra de productes bàsics. D’una banda s’entreguen tiquets econòmics per bescanviar-los en diferents establiments  i d’una altra també se’ls pot derivar al banc d’aliments de Malgrat.

Respecte els ajuts a subministraments bàsics se n’han gestionat 47 per evitar talls en el servei de llum i aigua a veïns de Palafolls amb dificultats per assumir la factura. El percentatge que cobreix l’ajut és relatiu a cada casuístia i està destinat a famílies en risc sota el paraigües de serveis socials.

Ho explica la Xesca Torres, treballadora social.

L’Àrea també gestiona el servei de teleassistència en conveni amb la Diputació de Barcelona. L’any passat es va tancar amb un total de 64 llars amb el dispositiu connectat les 24 hores del dia. Es tracta d’un servei gratuït destinat a la gent gran que viu sola i que a través del dispositiu en forma de penjoll es pot avisar als serveis d’emergència només prement el botó.

D’altra banda, s’han concedit 41 ajudes d’atenció domiciliària. Per un costat, a 23 persones que tenen aprovada la llei de dependència i d’una altra a 18 veïns de Palafolls  que estan pendents de l’aprovació de la dependència.

Les tasques que realitzen els professionals que ofereixen el servei d’atenció a domicili són d’una banda tasques quotidianes de neteja i alimentació i d’una altra les relaciones amb la cura personal com prendre’s els medicaments, la higiene o vestir-se.

També s’han gestionat 137 sol·licituds de les beques menjador, de les quals el Consell Comarcal n’ha concedit 75.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics