Nou incendi a la mateixa finca que el diumenge passat

Nou incendi a St Lluís: el 4t en menys d'una setmana a la mateixa zona (camí de Can Jordà)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Nou incendi a St Lluís: el 4t en menys d'una setmana a la mateixa zona (camí de Can Jordà)
Nou incendi a St Lluís: el 4t en menys d’una setmana a la mateixa zona (camí de Can Jordà)

El foc s’ha declarat pels volts de quarts d’una del migdia la zona del camí de Can Jordà. Ha cremat uns 300m2 de zona de matolls. Es tracta de la mateixa finca que ja es va incendiar el diumenge passat i que va cremar 4.500m2. En el d’avui hi han intervingut dues dotacions dels bombers de Malgrat i Hostalric que s’han encarregat d’apagar-lo i remullar posteriorment la zona.

El foc a cremat durant uns tres quarts d’hora i cap a les 13.20h ja estava apagat. Aquest últim incendi no ha anat acompanyat de la crema d’un contenidor, però la repetició i la sintonia fa pensar als cossos de seguretat que es tracta de focs provocats. En una setmana ja són 4 els focs que s’han hagut d’apagar a Can Jordà i al carrer Montblanc, i en l’últim mes la xifra puja fins a 8 els incendis en aquesta zona.

La situació és preocupant. Ja en són 13 el total de focs que han encerclat Sant Lluís. El neguit i l’enuig dels veïns de la part alta és evident. Es queixen de l’estat de les finques i diuen que els propietaris fa anys que no se’n fan càrrec.  A més, estan pendents de les persones que deambulen per la zona amb la por que es torni a calar foc.

De fet, la zona habitada es troba a pocs metres de distància de la massa forestal. Només els separa el camí de sorra d’uns 3m d’amplada.

La Policia Local assegura que distribueix els efectius de què disposen per tal de cobrir les necessitats del municipi. En aquest cas, apunta que la branca de la policia científica dels Mossos d’Esquadra està estudiant la situació. Són declaracions de Miquel Àngel Marín, sergent de la Policia Local de PLF.

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per tal que avisi la Policia Local (608 74 04 04) davant qualsevol moviment sospitós.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics