Èxit del 1r apadrina un avi de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Enfortir els vincles socials és un dels elements clau per combatre la soledat en la gent gran. Amb l’objectiu de pal·liar aquesta problemàtica, Càritas compta amb el projecte “Apadrinar un avi” que posa en contacte joves estudiants de 4t d’ESO amb gent gran.

A Palafolls s’ha organitzat per primera vegada aquest passat curs escolar i ara que s’ha donat per acabat coincidint amb la fi de les classes, els seus protagonistes parlen d’èxit. És el cas de l’Emília i en Jordi, dos avis del geriàtric de Palafolls. Tots dos expliquen com esperaven la visita setmanal dels joves i diuen haver generat un vincle que esperen que continuï.

L’Emília i en Jordi són 2 dels 16 avis del Geriàtric de Palafolls que han format part de la primera edició del programa. La intenció de Càritas és continuar amb la iniciativa al municipi l’any vinent i l’Emília i en Jordi tenen la voluntat de tornar-hi a participar.

L’organització xifra en uns 30 joves voluntaris de Palafolls els que hi ha participat. No se’ls  ha convalidat cap assignatura ni se’ls ha pujat la nota. L’Institut funciona com el nexe d’unió per proveir Càritas de voluntaris. Alguns d’ells són la Sandra, en Jose i l’Ethan, les respectives parelles de l’Emília i en Jordi. Tots tres coincideixen en què ha sigut una molt bona experiència que els ha servit per aprendre dels més grans, una bona vivència que recordaran sempre.

Els voluntaris es van comprometre a assistir un cop a la setmana durant una hora a la residència per acompanyar a persones grans amb un seguiment dels professionals del Geriàtric i de Càritas.

Un cop s’acaba el curs, els joves tenen la possibilitat de poder continuar fent les visites a la residència i tornar a participar al programa. No obstant, majoritàriament ho deixen i s’ofereix a nous voluntaris que volen ser partícips de la iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics