El FiSures estrena una mostra d’art permanent al Carrer Major

Exposició permanent al carrer Major
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El Festival d’art multidisciplinari ha incorporat una exposició artística permanent a la façana de l’antiga comissaria de la Policia Local. Són 5 fotografies en blanc i negre encapçalades pel quadre “La llibertat guiant el poble” del pintor francès Delacroix, sota la frase de l’artista català Francesc Torres:  “Perquè és tan difícil desarmar els inhumans i tan fàcil deshumanitzar els armats?”

Exposició permanent al carrer Major
Exposició permanent al carrer Major

Seguint d’esquerra a dreta, la filera de dones assegudes és una interpretació de la famosa imatge dels constructors asseguts en una biga d’un gratacel de Nova York; a la seva dreta hi ha un avió sobrevolant una tanca d’espines que vol ser un símbol de la llibertat  i els camps de refugiats; la quarta és d’una manifestació a Baton Rouge (USA), contra la mort d’un jove negre a mans dels policies i la cinquena és de les protestes de la plaça de Tiananmen.

La previsió és que les fotografies s’hi quedin fixes i que en el Festival de cada any s’hi  inclogui una actuació permanent.

El Fisures ha centrat la programació d’aquest cap de setmana a Palafolls amb 10 espectacles “inclassificables” repartits en 7 punts del municipi.“Comença a volar”, es diu des de l’organització . En la quarta edició d’aquest passat 1 i 2 de juliol la programació ha atret públic tant de Palafolls com també dels voltants com ara de Blanes i Malgrat. El Festival es comença a conèixer a l’exterior, apunten des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

La valoració és “positiva i ha complert les expectatives”. Enguany s’estrenaven nous espais: la Piscina Municipal i el Castell. En aquets últim cas es va tractar d’una doble estrena, ja que per primera vegada s’incloïa una entitat del poble en el programa. Les ballarines de l’Escola de Dansa del MiD han sigut les encarregades de convertir el Castell de Palafolls en l’escenari –amb vistes al mar- de les representacions de dansa.

L’afluència de públic ha sigut proporcional a cada espai. Així, el monòleg “El furt” de Georgina Llauradó va aplegar una seixantena de persones al Casal de la Dona. I el Palauet –que permet un major aforament-  va acollir un major nombre d’espectadors per l’espectacle de trapezi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics