Cop dur per l’ADF de l’Alt Maresme i “tranquil·litat” a mitges pels veïns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Un dels veïns intentant apagar les flames. RP
Un dels veïns intentant apagar les flames. RP

La detenció d’un dels voluntaris de l’Agrupació en Defensa Forestal com a presumpte autor dels últims incendis al barri  Sant Lluís de Palafolls és un cop dur pel cos. L’home que ha detingut la Policia Local i que s’han endut els Mossos d’Esquadra a la Comissaria de Pineda és un veí de Palafolls i membre de l’ADF de l’Alt Maresme. La Federació de les ADF li ha obert un expedient informatiu.

Des de l’Agrupació de voluntaris es posa, de moment, en quarantena la implicació d’un dels seus en els darrers focs a l’espera que declari davant un jutge. La posterior detenció d’un voluntari com a presumpte piròman ha agafat per sorpresa el cos. El principal objectiu de l’ADF és vetllar per la prevenció i la lluita contra els incendis forestals i si es demostra la culpabilitat del detingut, haurà vulnerat la principal màxima de l’Agrupació. Fonts del cos esperen, però, que aquest cas aïllat no distorsioni la tasca que es fa des de l’ADF.

La detenció “malmet” la imatge del cos de voluntaris, asseguren fonts del cos de voluntaris que actua com la mà dreta dels Bombers en l’extinció de focs. En un comunicat de la Federació ADF Maresme es reitera que en el moment de l’extinció dels focs el voluntari detingut havia estat activat pel cos, es defensa la “presumpció d’innocència” del voluntari “fins que no es demostrin els fets” i s’anuncia que s’ha obert un expedient informatiu al detingut.

Els veïns, però, parlen de tranquil·litat tot i que prefereixen ser prudents i esperar que ens els propers dies no es declari cap altre incendi.

 

Avui han vist les flames a prop dels seus habitatges. Han col·laborat amb el que tenien més a mà per evitar que el foc s’acostés a casa seva, fins que han sigut desallotjats per la Policia Local de Palafolls.

En l’operatiu d’avui hi ha participat el cos municipal, Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Protecció Civil.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics