Enllesteixen les franges antiincendis de les urbanitzacions

Una de les franges del nucli urbà que s'han netejat. (Ajuntament de Palafolls)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Una de les franges del nucli urbà que s'han netejat. (Ajuntament de Palafolls)
Una de les franges del nucli urbà que s’han netejat. (Ajuntament de Palafolls)

Els treballs de neteja i desbrossament dels marges que voregen les urbanitzacions de Palafolls estan pràcticament acabats. A les franges antiincendis de Ciutat Jardí (36ha), Mas Carbó (5ha) i Mas Reixach (3ha) només els queda repassar alguns punts. Són 44 hectàrees en total  amb un pressupost de 38.000 euros.

Amb la millora del contracte, la setmana que ve s’executaran els treballs a Sant Genís i amb aquestes últimes tasques es donarà per finalitzat el perímetre antiincendis de Palafolls.

Segons el tècnic de Media Ambient de l’Ajuntament, Oriol Bassa, l’execució estaria dins de termini previst. El fet que a mitjans de juliol encara s’estigui treballant en les franges és perquè, segons diu Bassa, la subvenció de 16.000 euros la Generalitat no va arribar fins al maig.

A banda de les franges, també s’han netejat parcel·les municipals. En aquest cas s’ha fet a través de les millores de contractació de les franges i amb diners del Departament d’Agricultura. Així, aprofitant que s’estaven duent a terme els treballs, s’han fet extensius també a finques de l’Ajuntament.

Malgrat que l’administració local desbrossi els 25 metres obligatoris entre la zona habitada i la boscosa, els propietaris de terrenys forestals tenen l’obligació de mantenir-los aclarits, tal i com recorda Bassa.

Les franges actuen com a tallafoc  en cas d’incendi i eviten que les flames arriba a la zona habitada. De fet,en els últims 3 anys s’ha aclarit, per exemple, un bosc de pins de Ciutat Jardí a tocar de l’antena de comunicacions per reduir el risc d’incendi. El Maresme té activat el Pla Alfa en nivell 1.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics