La línia L5 triplica els usuaris fins al juny  

El bus de la L5, operat per Transports Pujol.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
El bus de la L5, operat per Transports Pujol.
El bus de la L5, operat per Transports Pujol.

Les dades facilitades per la companyia de transports i l’Ajuntament constaten un augment important en el nombre d’usuaris de la línia de bus urbà en el primer semestre del 2017, en comparació amb el mateix període del 2016.

Les persones que han fet ús del transport en els sis primers mesos de l’any ha passat de 990 a 2.852. La mitjana d’usuaris diaris s’enfila fins als 25 i en alguns mesos fins i tot arriba a vorejar els 30. El maig es revalida com el mes amb més nombre d’usuaris i s’arriba a més que doblar: el 2016 se’n van comptabilitzar 223 i al passat mes de maig en van ser 521. El que menys, també es repeteix la sintonia de fa un any, i continua essent el mes de juny que aquest 2017 en va tenir 211.

El regidor de transports, Martí Victòria, parla de consolidació. A principis d’any la continuïtat de la L5 estava a l’aire, però finalment es va mantenir l’aposta en la línia. En els pressupostos per aquest 2017, s’hi contempla una inversió de 70.000 euros. La intenció de l’Ajuntament, segons diu Victòria, és continuar  amb l’augment d’usuaris, pel que, coincidint amb l’inici del curs escolar, s’engegarà una campanya de promoció tant de L5 com de la targeta T-16.

El bitllet senzill costa 2.15€, però hi ha altres títols integrats com ara la T-10, o la T-16, aquesta última permet accés il·limitat fins als 16 anys amb un cost inicial de 35 euros. La L5 funciona des del setembre del 2015 i des d’aleshores ha anat creixent en usuaris. De moment el servei està garantit fins a final d’any.

La línia connecta Mas Reixach, Sant Genís i Sant Lluís amb el nucli amb uns horaris lligats als centres educatius. El servei no és però exclusiu dels estudiants, però la majoria d’usuaris ho són.  De fet, només està operatiu els dies lectius i els horaris de L5 s’han adaptat a l’horari d’entrada i sortida de les classes: el primer surt a les 7.30h de Mas Reixach. El bus els facilita el trajecte fins l’escola, ja que els horaris laborals dels pares o familiars dificulta la mobilitat dels joves des de les urbanitzacions. Tot i això no és un bus escolar i tots els veïns en poden fer ús. Durant l’estiu, L5 també fa vacances.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics