2 de cada 10 abonats reduirà el preu del rebut de l’aigua

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple va aprovar modificar les tarifes de la xarxa d’aigua. El que s’ha fet és ampliar el llindar del segon tram. Fins ara s’hi incloïa el consum entre 9m3 i 15m3, ara el límit s’ha incrementat a 20m3. D’aquest manera es preveu que el 20% dels abonats de Palafolls se’n beneficiïn.

Amb la modificació s’intenta incloure el consum mig en el segon tram i evitar l’increment del preu de la factura que comportava saltar al tercer tram. Martí Victòria és regidor de Serveis Públics.

La reducció beneficiarà a les famílies de nivell mig, en total es calcula uns 700 abonats dels 3.800 totals amb una reducció de fins al 20% en el rebut total. Però, per contra s’augmenta el preu del subministrament per ús industrial.

Les famílies pagaran a preu de segon tram el que abans pagaven a preu de tercer. La modificació s’ha pactat amb Sorea, però el global que facturarà la companyia serà el mateix. Per tant, la diferència es compensarà incrementant el cost en el subministrament industrial.

La modificació també bonificarà els metres cúbics per nuclis familiars superiors a 4 membres. És a dir, en cas que se superi el topall en el segon tram, es deixaran uns metres cúbics de marge en funció dels membres de la família.

D’altra banda, les persones jubilades no pagaran la quota del servei d’aigua. Serà, però, el departament de Serveis Socials els que establiran el barem per beneficiar-se’n.

També es contemplen bonificacions en cas de fuita. Es crearà una tarifa específica en aquests casos. El que es proposa és que  els litres que es perdin es redueix a 0,72 €/m3.  A més, també es preveu crear una tarifa específica pel Caravanning, ara pagava a preu de consum industrial i des de la regidoria es considera que és consum domèstic.

La modificació es va ampliar només amb els vots a favor del govern i les abstencions d’ERC i el regidor no adscrit, Óscar Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics