URGENT

Els Maduixots aixequen el primer pilar a la Pica d’Estats

Compartiu aquesta història

Els Castellers de l’Alt Maresme s’han convertit en la primera colla en completar un pilar de 4 a la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya a 3.143 metres d’alçada.

Un grup de 25 “maduixots”, inclosos nens de 7 i 8 anys, i acompanyats d’una desena de persones de l’entitat Calella Marxa, van realitzar l’ascensió al cim durant dos dies. Van començar el dissabte des del refugi de Vallferrera, van pernoctar a l’Estany d’Estats i l’endemà van iniciar l’ascensió definitiva fins al cim més alt dl país. A les 10.15h del diumenge, els Maduixots van bastir el primer pilar que es construeix a la Pica d’Estats. A poc a poc es van carregar i descarregar els quatre pisos del castell, un fet únic en la història dels Maduixots. La colla anota un repte més aconseguit amb èxit.

 

A més, els castellers de l’Alt Maresme van carregar un altre pilar a l’Estany d’Estats, aquest en record a les víctimes de l’atemptat de Barcelona i Cambrils, en què l’enxaneta va desplegar una pancarta amb el lema “No tinc por”. La intenció inicial era desplegar-la al cim de la Pica d’Estats, però la climatologia els va fer canviar d’opinió.

L’activitat del Castellers de l’Alt Maresme no s’atura i aquest proper cap de setmana actuaran a les festes majors de dos dels seus pobles d’origen, Tordera (dissabte 26) i Pineda de Mar (diumenge 27). A Palafolls també hi seran el setembre en el cap de setmana de Festa Major.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics