Palafolls registra les pluges més intenses de la zona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

20170831_125050El xàfec d’aquest matí ha deixat al municipi 14 l/m2, mentre que a la majoria de poblacions de la comarca amb prou feines hi ha caigut 2 l/m2. Malgrat de Mar n’és l’excepció, ja que l’estació meteorològica hi ha registrat 38 l/m2. Segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic del Consell Comarcal, Palafolls és on  les precipitacions han caigut amb més intensitat. Concretament, 107,6 l/m2/h. Això es tradueix en què si la pluja s’hagués mantingut durant una hora, al nostre poble s’hi hagués acumulat 107 litres per metre quadrat.

Davant la previsió d’intenses pluges i risc d’inundacions, Protecció Civil ha activat el pla INUNCAT. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el Maresme es troba en perill alt pel que fa a precipitacions. Es preveu que les precipitacions puguin superar els 20l/m2 en 30 minuts durant el dia, entre les 8 del matí fins les 20h del vespre. De fet, ja s’han registrat xàfecs forts però també es pot produir acumulació important d’aigua amb el pas de les hores.

Des de Protecció Civil es recomana molta precaució a la ciutadania en la mobilitat a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics