URGENT

Les instal·lacions esportives de PLF ja tenen desfibril·ladors a la seva disposició

Compartiu aquesta història
Els desfibril·ladors s'instal·len avui a la Figuerassa, al Palastàdium i al Palauet, a la imatge - (Ràdio PLF)
Els desfibril·ladors s’instal·len avui a la Figuerassa, al Palastàdium i al Palauet, a la imatge – (Ràdio PLF)

Des d’avui dimarts, PLF compta amb 3 desfibril·ladors més als seus espais municipals.

Els aparells, que estaran ubicats a dins de les instal·lacions, es col·loquen avui al Palauet, a la Figuerassa-Arena i al Palastàdium Lluís-Moner, i estaran situats a llocs de fàcil accés. El fet que es col·loquin a dins de les instal·lacions ha de servir per evitar que els aparells s’acabin fent malbé.

El tècnic d’esports de l’Ajuntament de PLF, Jordi Fitó, ha explicat a aquesta emissora que l’arribada dels desfibril·ladors a les instal·lacions esportives és una notícia molt important, ja que era una demanda de feia temps.

Aquests desfibril·ladors, que oficialment reben el nom de desfibril·ladors externs automàtics (amb les sigles DEA), instal·lats en aquests espais esportius, són una eina necessària per afrontar una eventual aturada cardiorespiratòria que pogués produir-se durant les activitats d’alt rendiment esportiu.

En concret, el que permeten aquests aparells és analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals i administrar una descàrrega elèctrica per poder restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

Raúl Espinosa, tècnic d’emergències, ha explicat també a aquesta emissora que aquests aparells estan pensats perquè els pugui utilitzar qualsevol persona, tingui coneixements mèdics o no.

Al llarg d’avui, els 3 desfibril·ladors es van instal·lant tant al Palauet, com al Palastàdium Lluís-Moner i a la pista d’atletisme de la Figuerassa.

La instal·lació d’aquests aparells ha estat finançada per l’Àrea de Salut de la Diputació de Barcelona, i està previst que de cara al proper any 2018 s’imparteixi un curs per poder explicar i aprofundir en el seu ús i les seves característiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics