URGENT

L’Ajuntament instal·larà una parada de bus de disseny a l’Av. Pau Casals

Compartiu aquesta història
L’Ajuntament instal·larà una parada de bus de disseny a l’Av. Pau Casals- (Google Maps)
L’Ajuntament instal·larà una parada de bus de disseny a l’Av. Pau Casals- (Google Maps)

Al ple del passat divendres a l’Ajuntament de PLF es va debatre al voltant de la nova parada de bus de disseny que el consistori té previst instal·lar a l’avinguda Pau Casals.

El debat va iniciar-se a l’entorn del resultat de les obres de reforma de l’aparcament situat a la mateixa avinguda. L’alcalde, Valentí Agustí, va explicar que la intenció de l’equip de govern és vincular els dos projectes.

En aquest sentit, i segons explica l’alcalde, el projecte de l’aparcament vol esdevenir quelcom més que un espai d’estacionament pels vehicles, i va explicar al ple que el pàrquing pot ser també un lloc de celebració d’actes musicals que puguin desenvolupar-s’hi, així com també un lloc per recordar l’antic espai on es reunien les rentadores de PLF.

Segons l’alcalde, la materialització d’aquest simbolisme s’havia de fer a través d’una escultura, que a la vegada fos útil, a banda de la concepció artística.

L’alcalde va voler aclarir, doncs, que la intenció de l’equip de govern era la d’anar més enllà de reformar un espai d’aparcament normal, i que fos reconvertit en un espai destinat a diversos usos. És per això, va dir Agustí, que l’arquitecte encarregat de desenvolupar la proposta va considerar que les places d’aparcament poguessin reduir-se per tal de donar cabuda a aquest nou concepte.

La parada, segons va explicar l’alcalde, estarà constituïda per una estructura de fusta, amb el contorn de vidre i un sostre fet de plaques solars, que servirien per alimentar la llum nocturna de la parada.

Els regidors d’ERC, al seu torn, van instar a l’alcalde a ser “més pràctics” i a no caure en els “errors”, van dir, d’altres actuacions prèvies del consistori.

La nova parada de bus és un projecte que el consistori ja va posar sobre la taula fa gairebé 4 anys, quan l’equip de govern ho va presentar com una prova pilot, amb una partida de 15.000 €.

El projecte actual de l’aparcament , on s’emmarca també la nova parada, compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 70.000 €, tot i que el cost final, segons va explicar l’alcalde, puja fins al voltant dels 85.000 €.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics