URGENT

Es contracten 35 joves de la Garantia Juvenil en diversos ajuntaments del Maresme i al Consell Comarcal

Compartiu aquesta història
35 joves que van acollir-se al programa han estat contractats per diversos ajuntaments del Maresme i pel Consell Comarcal - (CC Maresme)
35 joves que van acollir-se al programa han estat contractats per diversos ajuntaments del Maresme i pel Consell Comarcal – (CC Maresme)

35 joves han estat contractats, en el marc del programa de la Garantia Juvenil, per cobrir llocs de treball d’11 consistoris del Maresme i també del Consell Comarcal.

El programa està adreçat a joves d’entre 18 i 29 anys, i es treballa a través d’accions de formació, orientació, emprenedoria i inserció al mercat laboral. En aquest últim punt és on s’emmarca la implicació de les administracions locals en la contractació dels joves, que durant 6 mesos desenvoluparan la seva feina en els respectius llocs on han estat contractats.

30 dels joves han estat contractats per 11 ajuntaments de la comarca, entre els quals n’hi ha 5 que iniciaran la feina a Malgrat de Mar i 3 a Tordera. Per altra banda, els altres 5 joves s’incorporen al Consell Comarcal del Maresme.

En aquest últim cas, les tasques que desenvoluparan aquests joves, d’entre 18 i 29 anys, seran les de tècnic auxiliar d’Administració i Finances, tècnica d’Intervenció, tècnic de Promoció Econòmica, de Planificació del territori i de Restauració de béns culturals.

Ahir dimecres, el president del Consell Comarcal del maresme, Miquel Àngel Martínez, va donar la benvinguda a tots aquests joves. Martínez va dir que “l’administració és un món apassionant”, i que tots ells i elles tenen ara “l’oportunitat d’aplicar els coneixements en una feina que contribueixi a millorar la qualitat de vida de l’entorn”.

El programa de la Garantia Juvenil és una iniciativa impulsada per la Unió Europea que té per objectiu reduir l’atur juvenil i promoure la incorporació de persones joves al mercat de treball.

Per poder-hi participar, entre d’altres requisits, cal tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió Europea, estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya i no haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

Actualment, al Maresme,hi ha 240 joves d’entre 18 i 29 anys inscrits a la base de dades del programa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics