URGENT

Instituts de Tordera, Blanes i Lloret se sumen al reciclatge d’oli domèstic amb la Fundació ASPRONIS

Compartiu aquesta història
(Fundació Asrponis)
(Fundació Asrponis)

El passat curs 2016-2017, diversos centres escolars de Blanes i el Centre d’Educació Especial Ventijol van adherir-se al projecte Olisses, i que se centra en la recollida d’oli de cuina usat, i que va posar en marxa la Fundació ASPRONIS en col·laboració amb l’Ajuntament de Blanes.

Segons explica la fundació, la campanya té per objectiu aconseguir la conscienciació dels infants i les seves famílies sobre la importància de recollir l’oli domèstic usat en comptes de llençar-lo per l’aigüera.

La fundació destaca que el compromís amb la responsabilitat social i amb l’entorn, a banda d’afavorir el medi ambient, estalvia recursos i dóna feina i visibilitat a persones en risc d’exclusió.

En aquest sentit, el projecte Olisses dóna feina a un grup de persones amb discapacitat intel·lectual del Servei Ocupacional d’Inserció de la Fundació ASPRONIS, que s’encarrega del repartiment dels envasos de plàstic als centres educatius com a activitat prelaboral, així com també de la recollida de l’oli per al reciclatge.

Durant el curs passat, les escoles de Blanes van aconseguir reunir un total de gairebé 2.600 kg d’oli domèstic. Per aquest curs 2017-2018, al projecte s’hi ha adherit els instituts de la mateixa vila de Blanes i també els de Lloret de Mar i del municipi veí de Tordera, que s’ha sumat a la recollida de l’oli per col·laborar en aquesta doble via d’acció, tant mediambiental com social.

La Fundació ASPRONIS duu a terme xerrades en l’àmbit escolar per tal de conscienciar sobre els avantatge del reciclatge de l’oli a través del projecte Olisses, que a més es pot reutilitzar per altres finalitats, com per exemple el biodièsel.

Segons dades que exposa la fundació, s’estima que reciclant l’oli i transformant-lo en combustible s’aconsegueix reduir entre un 25% i un 80% d’emissions de CO2 a l’atmosfera, així com també un important estalvi tant econòmic com de recursos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics