URGENT

PLF se suma, un any més, al Dia Mundial de la SIDA

Compartiu aquesta història

llacsidaEls nois i noies de l’Institut de la Font del Ferro, juntament amb el Local Jove de Cant Batlle, commemoren avui, 1 de desembre, el Dia Mundial de la SIDA.

Es tracta de la 30a edició d’aquest Dia, que va commemorar-se per primer cop l’1 de desembre de l’any 1988.

A PLF, a la 1 d’aquest migdia, se celebra un acte on es fa la lectura del manifest de la jornada, i els alumnes de 1r i 2n d’ESO formaran un llaç de color vermell, com a símbol de lluita contra la SIDA.

Ho ha explicat a aquesta emissora el tècnic de Joventut de l’Ajuntament de PLF, Albert Muñoz.

La principal via de transmissió d’aquesta malaltia és la sexual, i és per això que la prevenció se centra en aquest àmbit, promovent l’ús del preservatiu i uns hàbits de salut sexual saludables.

El Local Jove de Can Batlle també s’ha sumat a la conscienciació per prevenir aquesta epidèmia, tal com ha explicat Muñoz.

En xifres globals, el passat 2016 es van infectar de SIDA 1,8 milions de persones arreu del món, arribant ja a la xifra de 36,7 milions d’afectats a tot el planeta, dels quals més de la meitat, 17,8 milions, són dones.

De fet, Àfrica és el continent més assetjat per l’epidèmia, amb 25,6 milions de persones afectades, que es tradueix en gairebé un 70% del total de persones contagiades.

La SIDA és actualment una malaltia que afecta a Catalunya a 33.600 persones, i segons dades del Departament de Salut, l’any 2016 el nombre de diagnòstics estimats era de 781, una xifra que es mantenia similar a la dels últims anys. A dia d’avui, es calcula que la taxa d’incidència actual de la SIDA és de 10,9 casos per cada 100.000 habitants, essent homes el 86% dels casos, amb una mitjana d’edat de 37 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics