URGENT

El Gran Recapte supera els  2.500 quilos d’aliments a Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana ha estat la segona vegada que Palafolls ha participat directament a la campanya de recollida solidària d’aliments del Gran Recapte.

L’únic punt de recollida al nostre municipi, com ja va passar l’any passat, ha estat el supermercat Consum, on s’ha concentrat la participació palafollenca en aquesta iniciativa   que busca la col·laboració directe de la ciutadania pel Banc dels Aliments.

Finament molts palafollencs es van prestar com a voluntaris durant  les hores de recollida, garantint l’èxit de participació final, tot i que només hi havia un punt de recollida.

Els voluntaris s’encarregaven de recollir les aportacions que feien els clients dels supermercats habilitats i classificar aquestes aportacions per tal de fer una primera classificació.

Com cada any, els principals aliments que s’han recollit són llet, oli i conserves de tota mena, que són ideals perquè poden emmagatzemar-se durant un llarg període de temps. També es demanaven productes d’higiene personal o de neteja de la llar.

Tots els aliments recollits a Palafolls s’han recopilat juntament amb els 12.500 quilos recopilats a Malgrat de Mar.
Tots els productes donats pels ciutadans en els punts habilitats en mercats i supermercats d’arreu de Catalunya són ara  classificats i emmagatzemats pels voluntaris de la campanya.

El Banc d’Aliments mobilitza prop d’un milió i mig de donants. Gràcies a aquesta aportació anual, les persones que viuen en una situació de pobresa severa, al voltant d’un 2% de la població catalana, pot destinar els seus escassos recursos a cobrir altres necessitats.

Enguany la campanya a Palafolls ha  estat coordinada des de Malgrat de Mar, però l’èxit de participació i de voluntaris locals fa pensar que l’any que ve es podria organitzar directament des del nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics