URGENT

El ressol del matí torna a provocar una sortida de via a Palafolls

Compartiu aquesta història

Un vehicle ha tornat a sortir de la carretera aquest matí al revolt de Casa Oms per culpa del ressol de primera hora.

Quan el sol s’aixeca a quarts de 9 del matí, provoca enlluernament als conductors en segons quines zones. Un dels punts més conflictius a Palafolls és el revolt de la carretera que connecta el centre amb el barri de St Lluís, on és habitual que, en direcció a Malgrat,  aquest ressol matiner enlluerni als conductors privant-los d’una correcta visió de la via. Aquesta desorientació pot fer que per por d’envair el carril contrari, els conductors acabin sortint de la via pel voral de la dreta.

E vehicle accidentat aquest matí. RP
El vehicle accidentat aquest matí. RP

Es tracta d’accidents de poca importància, però requereixen d’assistència per poder tornar a la carretera i obliguen a restringir el pas i complica la circulació en aquesta via principal a l’hora punta de les escoles.

Aquesta incidència provocada pel ressol del matí no és nova. L’any passat entre els mesos de desembre i gener, quan més afecta aquest sol de primera hora, es van registrar mitja dotzena de sortides de via al mateix punt  de la carretera del Barri de St. Lluís.

L’Ajuntament de Palafolls va anunciar l’any passat que estava en contacte amb la Diputació de Barcelona per tal de buscar una solució a aquesta problemàtica. Llavors es va apuntar a la instal·lació d’uns panells solars mòbils que evitarien l’enlluernament dels conductors amb el ressol del matí.

El consistori explica que s’han descartat alguna de les solucions analitzades com la instal·lació d’elements que redueixin la velocitat o la creació d’una barrera vegetal a la zona més afectada per aquest enlluernament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics