URGENT

Retiren els llaços grocs que el CDR de Palafolls havia penjat a la passera i al centre

Compartiu aquesta història

Ahir al migdia, els membres del Comitè en Defensa de la República de Palafolls van protagonitzar una acció simbòlica per protestar contra l’empresonament dels consellers de la Generalitat i els responsables de les entitats sobiranistes de Catalunya; Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

La protesta va consistir en una penjada de desenes de llaços de color groc, símbol de l’alliberament dels membres del govern i activistes empresonats, que van ser col·locats a la passera, al carrer Major i també a la plaça de Poppi.

L’acció, però, va tenir un efecte més aviat curt, ja que la Policia local va retirar-los al cap de pocs minuts.

Segons el cos, la retirada responia a motius de seguretat per als conductors, especialment en el cas de la passera, que creua la carretera B-682 i comunica el centre amb el barri de Sant Lluís.

La retirada dels llaços ha generat rebuig i protesta per part del Comitè en Defensa de la República, que acusa a l’Ajuntament de PLF de ser poc democràtic, per haver ordenat la retirada dels llaços.

Jordi Pedemonte, un dels membres del CDR de PLF, ha estat entrevistat per aquesta emissora, i ha acusat l’equip de govern d’anar en contra de tot el que està relacionat amb la democràcia o amb el procés independentista.

De tots els llaços que el CDR va col·locar ahir diumenge, avui eren pocs els que quedaven encara a la plaça de Poppi i a la passera. Els del carrer Major, segons ha explicat Pedemente, han estat tots retirats per la Policia local.

Precisament, preguntat sobre les accions que preveu el comitè de cara a aquests propers dies, Pedemonte ha explicat que no se’n preveu cap en concret, però sí que està prevista la sortida de diversos palafollencs cap a Brussel·les, on hi ha convocada una manifestació sobiranista el proper 7 de desembre. Pedemonte també s’ha referit a la convocatòria d’eleccions del proper 21-D, i ha dit que des del CDR basen les seves accions “en funció dels esdeveniments”.

Avui dilluns,el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit mantenir en presó incondicional al vicepresident cessat pel 155, Oriol Junqueras, així com el conseller destituït, Joaquim Forn, i també Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Pel que fa als altres exconsellers encausats, el jutge ha dictat presó eludible mitjançant una fiança de 100.000 euros.

Davant d’aquesta decisió judicial, ja s’ha convocat a les 20h una concentració de protesta a la plaça de l’Ajuntament, i que s’afegeix a les concentracions que hi ha convocades als consistoris de tot Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics