URGENT

La dessalinitzadora de Blanes es troba funcionant per sobre del 75% pels efectes de la sequera

Compartiu aquesta història
Imatge aèria de la dessalinitzadora de Blanes - (selva.cat)
Imatge aèria de la dessalinitzadora de Blanes – (selva.cat)

El baix nivell en què es troben els embassaments, com a resultat de l’episodi de sequera que s’està vivint actualment, ha fet que equipaments com la dessalinitzadora de Blanes funcionin a una activitat per sobre del que és habitual.

En aquest cas, l’ACA ha potenciat l’activitat a la instal·lació, que va començar funcionant al 60% ara fa dues setmanes, i al llarg d’aquesta darrera setmana va començar a treballar per sobre del 75% de la seva capacitat, degut a sequera que afecta els pantans de les conques internes.

De fet, els embassaments es troben per sota del 50% de la seva capacitat, degut a les poques pluges que han caigut.

El motiu que les dessanilitzadores treballin per sobre del que és habitual és per prevenir una possible perllongació de les reserves d’aigua dels pantans.

La de Blanes no és l’única instal·lació que treballa aquests dies a un ritme alt. També ho fa la planta dessalinitzadora del Prat, que en aquest cas funciona al 70% de la seva capacitat.

Malgrat la situació de sequera que porta temps afectant el territori, de moment no s’ha activat el Pla Especial de Sequera, que només es posa en marxa quan els embassaments es troben per sota del 34%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics