URGENT

El nou alcalde Blanes ofereix a l’oposició participar en algunes àrees de govern

Compartiu aquesta història

Ahir dimarts al vespre va reunir-se a l’Ajuntament de Blanes la primera Junta de Portaveus Municipals que presidia Mario Ros, alcalde del municipi des del passat 30 de novembre.

En aquesta junta, el nou alcalde va informar del nou cartipàs municipal que a partir d’ara tindrà el consistori, que ell encapçala i que compta amb els 3 tinents d’alcalde Pepa Celaya, Nicolás Laguna i Jordi Blai Vinaixa. Pel que fa a la Ponència Tècnica Municipal d’Activitats, aquesta àrea continua sent responsabilitat del regidor del PP Salvador Tordera.

A banda de la configuració del cartipàs municipal, el recent estrenat alcalde va aprofitar la Junta per oferir a l’oposició del consistori formar part d’alguna de les regidories o comissions de l’Ajuntament.

Tot i que Ros va admetre que era difícil plantejar aquestes opcions la setmana prèvia dels comicis del 21D, i que segurament aquestes possible col·laboracions hauran d’esperar, sí que va voler reiterar que la seva voluntat és que hi hagi com més persones millor a l’equip de govern, per la qual cosa diu que “podran dedicar-se encara més a fons a les diferents àrees”.

A banda d’aquestes qüestions organitzatives del consistori, la Junta d’ahir va servir per informar dels canvis que afecten al sou de l’alcalde i també dels que afecten a la plantilla del personal de l’Alcaldia.

En aquest sentit, Ros fins ara percebia un sou corresponent al 40% de la dedicació que tenia per la seva tasca de regidor, i ara ha passat a tenir una dedicació pràcticament completa, en aquest cas del 95%. A la pràctica, Ros es dedicarà al 100% a les seves tasques d’alcaldia, però segons informen fonts del consistori, per normativa s’ha de fixar en un 95% degut a la seva condició d’autònom, en la qual cotitza com a músic i compositor.

Entre d’altres temes, també es va parlar de la utilitat de les conegudes com a Pre-Juntes de Govern. Segons va dir l’alcalde, aquestes reunions que es van començar a convocar als inicis del passat mandat, i havien de servir perquè l’oposició estigués informada de tots els temes que fossin del seu interès. Tot i que Ros va declarar que les considera productives, ara considera que “és absurd”, va dir, que es continuïn duent a terme, degut a la poca assistència que han tingut les darreres setmanes, on només hi ha assistit dos regidors, a banda de l’equip de govern i i el responsable de la ponència d’activitats.

La propera Junta de Portaveus està prevista pel mateix dia en què s’ha de celebrar ple municipal, que serà el proper dijous 28 de desembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics