URGENT

Palafolls modifica el calendari fiscal per espaiar els pagaments d’IBI i escombraries

Compartiu aquesta història

El consistori  i la Diputació de Barcelona han acordat modificar el calendari de pagament dels tributs municipals per evitar els rebuts en mesos consecutius.

Aquest any l’Ajuntament havia rebut queixes perquè alguns dels rebuts fraccionats de l’IBI s’havien de pagar en mesos consecutius. Són els impostos de més quantia dels que cobra l’Ajuntament i les persones que el tenen domiciliat han hagut de pagar els rebuts els mesos de juny, juliol i octubre.

A més, els rebuts de l’IBI coincideixen habitualment amb els d’escombraries, cosa que augmenta la pressió fiscal en els mesos de pagament.CALENDARII

El fet que hi hagi dos mesos consecutius de cobrament per aquests impostos va ser motiu de queixa al consistori, que ha remodelat el calendari fiscal per tal  de no concentrar els rebuts en pocs mesos i espaiar aquests rebuts d’IBI i escombraries.

Pel proper any, aquests impost i de la taxa, es pagaran els mesos de juliol, setembre i novembre, deixant doncs 2 mesos de marge entre cada domiciliació.

També s’ha espaiat en el temps el pagament de l’impost de vehicles, que es cobra en dues fraccions. Aquest 2017 s’ha cobrat els mesos de maig i juny, i pel proper any, la previsió és que el rebut es giri al banc a principis de maig i d’agost.

La voluntat del consistori és equilibrar i repartir millor l’esforç fiscal dels palafollencs per evitar concentració de domiciliacions en una època concreta de l’any.

L’Ajuntament de Palafolls va aprovar a principis d’octubre les noves ordenances municipals, que inclouen un augment del 8% de l’IBI i d’un 4% de les escombraries, entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics