URGENT

PLF confia amb les mateixes activitats per col·laborar amb La Marató de TV3

Compartiu aquesta història

El municipi ja té a punt les activitats solidàries per recollir fons econòmics en benefici de la Marató de TV3, que es farà aquest diumenge, i que es dedica enguany a les malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Aquestes malalties estan causades per microorganismes patògens, com bacteris, virus, fongs i protozous que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia.

Cada microorganisme s’instal·la i prolifera en un lloc diferent del cos humà, depenent de la seva via d’entrada i característiques. Les persones que porten pròtesis ortopèdiques o vàlvules cardíaques o neurològiques tenen un risc afegit de tenir infeccions oportunistes en aquests dispositius permanents.

Cal destacar que la majoria de malalties infeccioses es transmeten d’uns individus als altres i poden afectar qualsevol persona.

De fet, tothom tindrà unes quantes infeccions al llarg de la seva vida. La majoria són de caràcter lleu, però algunes són molt greus i poden portar a la mort de manera ràpida.

Palafolls és un dels molts municipis que s’han sumat a la iniciativa solidària. Aquest diumenge són diverses les activitats que s’organitzen. La jornada començarà amb la fira d’intercanvi “Palafolls TotCanvi”, a les 10 del matí a la plaça del Fòrum Palatiolo. Per participar-hi cal fer una aportació de 3 euros que es destinarà íntegrament a La Marató.

Paral·lelament, entre les 11 i dos quarts de 12, els alumnes de l’escola de música i dansa actuaran a la plaça de Poppi on hi participaran grups de diferents llenguatges . En David Martínez, director de la banda, ha explicat a aquesta emissora que busquen fer un repertori adequat a l’espai on fan l’activitat, i que no es repeteixi de cara al concert de Sant Esteve.

El Casal d’Homes organitzarà a la mateixa Plaça de Poppi el vermut solidari. Hi haurà pa amb tomàquet, embotit, musclos, escopinyes i també beguda. Ho explica en Joan Ferrer, del Casal d’Homes de Palafolls.

Una altra de les entitats que se suma a la col·laboració de la Marató és La Puput, que per la seva banda prepara la Quina de Nadal. D’entre les diverses tirades que es faran, dues seran solidàries amb La Marató. Ens ho explica David Alenyà, membre de l’entitat.

L’any passat es van recollir més de 1800 euros per La Marató de TV3, que es van destinar a la lluita contra la diabetis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics