URGENT

L’home que va atacar amb una catana al seu company de pis a Blanes diu que ho va fer “en defensa pròpia”

Compartiu aquesta història
(Foto: Diari de Girona / E. Don)
(Foto: Diari de Girona / E. Don)

Aquest passat dijous va celebrar-se el judici pel cas de l’home de Blanes que l’estiu de l’any passat va atacar el seu company de pis amb una catana, una defensa extensible i una destral.

En el judici, celebrat el matí de dijous a l’Audiència de Girona, l’acusat va dir que no recordava res dels fets que se li imputen, i va capgirar la versió presentada per l’escrit d’acusació.

El jove acusat va dir que la nit dels fets els dos implicats havien estat bevent i consumint drogues, i que després d’una discussió l’agredit el va atacar, per la qual cosa va actuar “en defensa pròpia”.

Segons s’apunta a l’escrit d’acusació els dos homes van mantenir una discussió el matí del dia abans de l’agressió.

A la següent matinada, l’acusat hauria atacat al seu company de pis, que dormia al sofà, agredint-lo amb la defensa extensible i provocant-li diverses lesions i talls al cos amb la catana i la destral que va utilitzar en l’agressió.

Després dels fets, l’agressor va aconseguir fugir pel teulat de l’edifici, i no va poder ser detingut fins al cap de 3 mesos, moment en què va ser detingut i empresonat per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Blanes.

Per tot plegat, el ministeri fiscal imputa al jove un delicte de temptativa d’assassinat, i li demana 12 anys de presó i 10 més de llibertat vigilada. A més, es reclama a l’agressor que indemnitzi a la víctima amb 10.300 euros per les lesions i les seqüeles.

Per la seva banda, la defensa vol que l’acusat quedi absolt del delicte de temptativa d’assassinat, ja que argumenta que “no hi havia cap voluntat de matar”. Després del judici d’aquest passat dijous, el cas ha quedat vist per sentència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics