URGENT

El partit d’Oscar Bermán es desmarca del 21D, que considera una “loteria”

Compartiu aquesta història
Imatge de la presentació de Nosotros
Imatge de la presentació de Nosotros

El partit Nosotros, que encapçala l’exregidor popular a PLF Oscar Bermán, es desmarca de les eleccions del proper 21D.

Segons ha explicat l’ara regidor no adscrit Oscar Bermán a aquesta emissora, Nosotros “no es vol deixar portar per les presses de Rajoy” que, segons diuen, l’han portat a convocar uns comicis que en un inici estaven “pactades” amb el president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont.

En aquest sentit, qualifiquen a Puigdemont de “pròfug i colpista”, i consideren que el seu horitzó polític va més enllà del que anomenen una “immediatesa conjuntural”, i que és per això que ells mateixos decideixen quan i com entrar en el panorama electoral.

Bermán ha informat que el seu nou partit, que va començar a caminar ara fa pocs mesos, no es presentarà a les eleccions, així com tampoc demanarà el vot per cap dels partits que s’hi presenten. Els motius, diu el regidor, són perquè consideren aquests comicis com una “loteria massa arriscada”, en la qual creuen que li pot tocar, diuen textualment, “el premi gros al colpista i pròfug de la justícia”, referint-se a Carles Puigdemont.

És per això, argumenten des de Nosotros, que el partit es nega a participar en una elecció “entre el dolent i el pitjor”. A la vegada, es volen mantenir en una posició que els permeti ser lliures, sense permetre que els condicionin les decisions conjunturals d’altres partits polítics.

La campanya de cara a les eleccions del 21D va començar el passat 5 de desembre i s’allargarà fins aquest proper dimarts. Durant aquests dies PLF ha estat escenari de diversos actes de campanya, per part dels grups d’ERC, Catalunya en Comú i el PP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics