URGENT

Es tanca l’any amb un lleuger descens de l’atur a Palafolls

Compartiu aquesta història

L’any 2017 s’ha tancat amb una lleugera davallada de la taxa d’atur a Palafolls i en la gran majoria de municipis de l’Alt Maresme.

Al nostre municipi, el nombre de persones aturades d’aquest desembre s’ha registrat en 594, dues menys que les registrades el passat novembre. De fet, d’entre les localitats de la zona, Palafolls és la que menys nota la davallada, i se situa en una taxa d’un 11,90% davant de l’11,94% anterior.

Tot i aquest lleuger descens, el nombre d’aturats a final d’any ha suposat un increment de pràcticament un centenar de persones des del final de l’estiu, després d’una tardor on progressivament havia anat pujant el nombre. A nivell global, les dades de l’atur del desembre a Palafolls mostren una lleugera disminució respecte les que es presentava al mes de gener d’ara fa un any. En concret, l’atur ha disminuït en 21 persones al nostre municipi des de principi d’any, quan el nombre d’aturats era de 615 persones.

De la comparativa interanual se n’extreu la conclusió que aquest ha estat el mes de desembre amb més bones xifres pel que fa a l’atur des d’abans de l’inici de la crisi econòmica, l’any 2008. Aleshores, el desembre de fa 9 anys, la taxa d’atur era del 14,16%, i no va parar d’incrementar fins l’any 2012, moment en què la xifra d’aturats va arribar al seu màxim d’un mes de desembre, amb 922 persones en situació d’atur. Des de llavors, ha anat disminuint progressivament, fins arribar a la xifra actual de 594 persones.

Si s’observen les dades relatives a municipis propers, allà també hi ha hagut una davallada del nombre de persones a l’atur. A Malgrat de Mar, per exemple, l’atur a baixat en 28 persones respecte el novembre. Ara se’n registren 1.230, amb una taxa del 13,49%.

Tordera presenta una disminució similar, amb 25 persones aturades menys que el mes anterior, situant-se als 1159 aturats i una taxa del 17,79%. Els casos de Pineda i Blanes, per la seva banda, són els que presenten una davallada més gran de persones, però partint d’un nombre major pel que fa als aturats. Pineda ha registrat aquest desembre 44 aturats menys, situant-se als 2.412 i una taxa del 18,01%, la més alta entre les poblacions de l’Alt Maresme i la segona que registra més aturats, només per darrere la capital, Mataró. En el cas de Blanes, són 67 les persones que ja no estan en situació d’atur respecte el novembre, i registra 3.038 aturats. La taxa d’atur, però, només baixa fins al 14,52% respecte el 14,84% que tenia anteriorment.

Sant Susanna és l’únic municipi on puja l’atur, però ho fa d’una manera quasi imperceptible, amb 1 aturat més que el mes de novembre –en total 208 aturats– i una taxa del 16,34%.

A nivell global, la comarca del Maresme presenta 27.090 persones en situació d’atur, presentant una disminució de 319 respecte les que hi havia en l’anterior registre del mes de novembre. Així, la taxa d’atur comarcal se situa al 14,27%, poc més d’un punt per sota la que es registrava ara fa un mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics