URGENT

Puja el nombre de pensionistes a Palafolls

Compartiu aquesta història

El nombre de persones que s’acullen a algun tipus de pensió ha pujat al nostre municipi, segons les últimes dades disponibles.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, que presenta dades del 2016, el nostre municipi compta amb 1.470 pensionistes, que signifiquen poc més d’un 16% de la població actual de Palafolls.

D’aquests, més de la meitat són jubilats (uns 886), seguits dels que reben una pensió de viduïtat, que en aquest cas són 325. Segueixen, per aquest ordre, els que s’acullen a una pensió d’incapacitat permanent (204) i els que reben una pensió d’orfenesa (54).

Si s’extrapolen aquestes últimes dades amb les que es registraven en anys anteriors, es pot observar com aquests 1.470 pensionistes són la xifra més alta en els últims 7 anys, un període en el qual el nombre de beneficiaris per algun tipus de pensió ha pujat en 151 persones.

Segons dades de l’IDESCAT, el nombre total de pensionistes el 2011 era de 1.319, una xifra que ha anat incrementant lleugerament però de manera progressiva fins a situar-se a les últimes xifres, de 1.470.

L’àmbit que menys ha notat l’increment és el de persones amb pensió d’incapacitat permanent, que ha anat variant entre dos i 3, però mantenint-se lleugerament per sobre dels 200 des de fa 7 anys. Una situació diferent és la que succeeix amb els altres tipus de pensions, com per exemple la de jubilació, que ha pujat en més d’un centenar entre 2011 i 2016.

En xifres globals, Catalunya registrava el 2016 més de 1 milió 668 Mil pensionistes, la majoria dels quals jubilats (més d’1 milió). En aquest cas, la pujada també s’ha notat, ja que el nombre de pensionistes ha pujat en més de 100 Mil arreu del territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics