URGENT

La CUP ofereix un diputat per a la mesa del Parlament

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte el consell polític de la CUP s’ha reunit a Malgrat de Mar, per tal d’afrontar el seu posicionament i estratègia de cara a la constitució del nou Parlament català aquest dimecres.

En aquest sentit la formació  ha acordat oferir-se per ser a la mesa del Parlament i garantir així una majoria republicana a la cambra catalana.

Segons la portaveu de la CUP, Núria Gibert  la formació posa a disposició un dels seus diputats per col·laborar a la majoria republicana a la mesa.

Dues de les condicions per garantir la presència de la CUP a la mesa passen per impulsar una comissió d’investigació al Parlament sobre l’1 d’octubre i una altra comissió per estudiar com es concretarà i es materialitzarà la República catalana.

En aquest sentit assegura que a la formació li interessa més saber què es farà,, que no pas qui ho farà, fugint així del debat sobre qui hauria de ser investit president de la Generalitat.

A Malgrat de Mar, la formació també ha descartat qualsevol intent d’aconseguir grup propi al Parlament. En les últimes setmanes s’havia parlat de la cessió d’algun diputat independentista a la CUP per tal de poder sumar 5 diputats i poder crear així un grup propi dins l’hemicicle.

Gibert assegura que la voluntat popular ha estat donar 4 diputats i que per tant aquest serà el nombre de diputats a la formació, pel que accepten quedar-se al grup Mixt, juntament amb el PP.

El consell polític de la CUP, que es va reunir dissabte al matí a l’arxiu de Malgrat de Mar, ha remarcat que si continuen les polítiques autonomistes al Parlament deixaran de donar suport a JxCat i ERC.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics