URGENT

Malgrat de Mar dedicarà el Carnestoltes al riu Tordera, en una edició amb novetats

Compartiu aquesta història

Malgrat de Mar ja ha decidit la temàtica sobre la que girarà el Carnestoltes 2018. Enguany, el protagonista de l’esdeveniment serà el riu i el Delta de la Tordera, i ho serà sota el lema “SomRiu”.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat, Paco Márquez, ha explicat que aquesta és la temàtica escollida pels alumnes de les escoles del municipi d’entre diversos temes, que serveixen per donar a conèixer o promocionar algun aspecte o personatge destacat de la vila.

El Carnestoltes, que se celebrarà del 8 al 10 de febrer i també el dia 14, presenta per aquesta nova edició diverses novetats. El matí del divendres 9 de febrer, per exemple, acollirà la 1a edició de la Rua Font Bona al Delta, que comptarà amb la participació dels nens i nenes de les llars d’infants del municipi,  la gent gran de les residències de Malgrat i també els joves voluntaris de 4t d’ESO dels instituts malgratencs. Aquell mateix dia a la tarda, l’espectacle continuarà amb la Rua Escolar, que celebrarà la 3a edició.

L’Ajuntament de Malgrat ha decidit incloure a l’edició del Carnaval d’enguany un incentiu de 1.000 euros per a la creació d’una comparsa amb carrossa del Rei Carnestoltes, que haurà de participar als diferents actes de la Festa, com el Dijous Gras, les diverses rues del divendres i el dissabte i el Ball de Vídues del 14 de febrer.

Márquez ha explicat que el que es vol amb aquest incentiu és premiar el compromís i la feina que hi ha a l’hora de participar en tots els actes programats pel Carnestoltes.

A la vegada, però, el Carnestoltes d’enguany a Malgrat també presenta alguns canvis. Entre aquests, destaca la desaparició de diversos aspectes de la Festa que sí que hi havia en edicions anteriors, com per exemple el Punt d’Informació del Carnaval, els voluntaris, el kit que es repartia o els manaments del Rei Carnestoltes, uns canvis que responen en alguns casos a la baixa receptivitat de la gent per algunes d’aquestes propostes.

L’edició d’aquest 2018 del Carnestoltes de Malgrat ja té a punt el cartell, que aquest cop és obra d’un alumne de 10 anys de l’escola Marià Cubí, en Pol Arumí, que és el guanyador del concurs que va organitzar el consistori entre els alumnes de 5è i 6è de primària dels centres escolars del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics