URGENT

Un centenar de persones es concentren a la plaça Major en defensa dels polítics i líders empresonats

Compartiu aquesta història

A les 8 del vespre d’ahir dimarts, diverses persones van concentrar-se davant de l’Ajuntament de Palafolls en un acte per commemorar i protestar pels 3 mesos d’empresonament dels dos líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com per la resta de presos, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Joaquim Forn.

L’acte, que va comptar amb un centenar de persones, estava impulsat per les dues entitats sobiranistes d’ANC i Òmnium Cultural, i en el cas de Palafolls estava convocat pel CDR del nostre municipi.

Amb una forta càrrega simbòlica a través dels llaços grocs i cartells amb les imatges dels quatre presos, els concentrats van llegir un manifest de suport als empresonats, reivindicant la seva innocència, i en el qual també van protestar contra les actuacions de l’Estat espanyol.

A l’acte hi van assistir diverses persones anònimes, membres del Comitè en defensa de la República de Palafolls i també els regidors del grup d’ERC a l’Ajuntament. El seu portaveu, Francesc Alemany, va tancar l’acte agraint la participació dels assistents.

La concentració, que va durar uns 15 minuts, va acabar amb els crits espontanis de “Llibertat” i un sonor aplaudiment per part dels assistents.

L’acte va dur-se a terme paral·lelament a la resta de convocatòries d’arreu del territori, on milers de persones van concentrar-se a de les places dels Ajuntaments d’altres municipis catalans i també a les capitals, Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona, per reclamar la llibertat dels 4 polítics i activistes que es troben en presó provisional.

 

Foto: CDR Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics