URGENT

Endesa reforma la subestació elèctrica de Calella

Compartiu aquesta història

La companyia elèctrica Endesa està duent a terme treballs de reforma a la subestació elèctrica de Calella per millorar-ne el seu funcionament.

Segons ha informat la companyia, la millora ha de permetre un increment de la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric dels més de 31 Mil abonats als quals dóna servei aquesta subestació, entra els quals hi ha els veïns de municipis com Tordera, Pineda, Santa Susanna i també Calella, entre d’altres.

En concret, les obres han consistit en la substitució del tipus de maniobra dels seccionadors d’alta tensió del parc 110 Kv de la subestació. En aquest sentit, s’ha canviat l’actual mecanisme pneumàtic per un d’elèctric, que segons informa Endesa és molt més potent i està molt més actualitzat.

Aquest nou sistema ha de permetre als tècnics fer les maniobres a distància, i agilitzar el servei que dóna la instal·lació, que ha d’acabar donant més autonomia i fiabilitat a la subestació.

L’actuació de reforma de la subestació de Calella té un pressupost de 50 Mil euros, finançats per la companyia elèctrica, i segons informa Endesa forma part dels plans de millora de les infraestructures elèctriques de la comarca, que preveuen una actualització de l’actual xarxa de subministrament elèctric.

A Palafolls, ara fa uns mesos la companyia va reformar el centre de transformació del municipi. Va ser a través d’un nou sistema de telecomandament, una millora que es va dur a terme a d’altres centres de la zona.

 

Foto: Endesa

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics