URGENT

Tordera celebra els Tres Tombs aquest dissabte, en motiu de Sant Antoni

Compartiu aquesta història

El municipi veí de Tordera celebra, un any més, la popular Festa dels Tres Tombs, emmarcada dins de la celebració de Sant Antoni Abat.

A partir de les 9 del matí, el Parc Prudenci Bertrana s’omple de cavalls, protagonistes de la gimcana hípica, que comença a les 9 del matí, la cercavila pels carrers del nucli antic a partir de 3 quarts d’11, seguit de la missa i la benedicció dels mateixos animals.

A la mateixa hora d’inici de la missa, a dos quarts de 12 del migdia, es dóna inici als Tres Tombs, amb un recorregut que comença a la Plaça de l’Església, la plaça de la Concòrdia, els carrers Camí Ral, Sant Ramon i Ciutadans, per finalitzar altra vegada a la plaça de l’Església.

Un cop finalitzin els actes, es fa el lliurament de premis per a tots els participants al mateix Parc Prudenci Bertrana, amb l’entrega dels premis als genets o carruatges que es considerin més ben conjuntats.

En declaracions a aquesta emissora, Margarita Forts, membre de la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera, ha explicat que les valoracions les faran diverses persones especialistes del món de l’equitació, que valoraran diversos aspectes a l’hora de premiar tant els animals com el conjunt amb el genet.

Forts també ha explicat que la festa dels Tres Tombs és una celebració que amb el temps ha anat canviant i adaptant-se a les necessitats de la població.

Anteriorment, amb un caràcter més religiós, se celebrava el mateix dia de Sant Antoni, que era festiu, per després passar a ser un dia normal laborable, ja amb la Cooperativa com a entitat organitzadora. Més endavant, la festivitat es va passar en cap de setmana.

Els actes d’aquesta edició de la festivitat dels Tres Tombs acaben aquest migdia amb el tradicional dinar de germanor entre els pagesos del municipi, organitzat per la Cooperativa Agrària de la Baixa Tordera.

 

Foto: festesdecatalunya.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics