URGENT

La Policia de Palafolls, entre les que més sancions van posar per drogues a la campanya de Nadal

Compartiu aquesta història

Del 13 al 22 de desembre es va fer la campanya institucional de control d’alcoholèmia i drogues coincidint amb l’inici de les festes nadalenques. A la campanya hi van participar els Mossos d’Esquadra i fins a 53 policies locals d’arreu de Catalunya, entre les quals la de Palafolls.

De fer la nostra policia és de les que més sancions ha interposat per detecció de positius pe conducció sota els efectes de les drogues. Segons el resum elaborat pel Servei Català del trànsit, la nostra Policia va fer en aquells dies un total de 30 proves d’estupefaents a conductors. D’aquestes, un 10% van donar positives. Això implica 3 denúncies que s’han cursat per conducció sota els efectes de les drogues. Només les policies de Barcelona, Martorell, Mataró i Sant Pere de Ribes, municipis més grans  que Palafolls,  han posat més sancions en aquest sentit.

Pel que fa a les proves d’alcoholèmia  se n’han realitzat 36 a Palafolls, la majoria de forma preventiva i només 1 a raó d’un accident de trànsit. Tot i que el nombre de proves ha estat més elevat, només s’ha detectat 1 cas de consum d’alcohol al volant ha estat.

La Policia no sotmet a tots els conductors aturats les proves de drogues i alcohol. Només aquells que mostren algun símptoma o indici d’haver consumit substàncies prohibides se’ls requereix fer les corresponents proves.

A nivell català es van fer més de 9000 proves d’alcohol  i s’han posat 443 denúncies, un centenar d’elles pe via penal. De les 450 proves de drogues fetes arreu de Catalunya, un centenar han donat positiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics