URGENT

Endesa renova part de la xarxa elèctrica del Maresme amb una cinquantena de telecomandaments

Compartiu aquesta història

La companyia elèctrica, responsable del subministrament elèctric, va instal·lar al llarg del passat 2017 un total de 49 telecomandaments en diversos centres de transformació del Maresme, entre ells el de Palafolls, que va ser reformat el passat mes de setembre.

Segons informa la companyia, aquests sistemes permeten operar aquests centres a distància, sense necessitat de desplaçament fins al centre el qüestió i reduint el temps que es triga a resoldre les incidències.

La millora se centra bàsicament en la possibilitat de resoldre els problemes de la xarxa des del mateix Centre de Control que Endesa té a Barcelona, i que fa que no sigui necessari el desplaçament d’equips tècnics fins al mateix lloc de la incidència.

Segons informa la companyia, en total uns 126.000 usuaris del servei es beneficiarien de manera directa d’aquestes actualitzacions de millora.

Endesa també fa públic que en diverses instal·lacions de la comarca s’han canviat els sistemes amb els que fins ara es comptava, i que en aquest cas suposen un avanç en matèria de manteniment i també redueixen la possibilitat d’avaries.

Segons la companyia, les actuacions de millora volen esdevenir un model gestió per millorar l’eficiència de la xarxa de subministrament elèctric, i que es vol emmarcar en les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

Endesa xifra aquestes actuacions de millora al Maresme del 2017 en pràcticament 1 milió d’euros.

 

Foto: Endesa

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics