URGENT

Blanes serà ciutat amfitriona d’unes Jornades Professionals de Biblioteques UNESCO

Compartiu aquesta història

La ciutat de Blanes es prepara per unes Jornades de la UNESCO que tindran lloc al municipi aquest proper mes de juny.

Es tracta d’unes Jornades Professionals de Biblioteques UNESCO, de les quals Blanes serà la ciutat amfitriona, i que han de servir per aprofundir en el concepte de les biblioteques com a àgora de la ciutadania.

De fet, la vinculació de la Biblioteca Comarcal de Blanes amb aquest organisme internacional es remunta al juny de 2010, quan el municipi va presentar la seva candidatura per adherir-se al Grup de Biblioteques Catalanes associades a la UNESCO, on va ser acceptada per unanimitat. Quatre anys més tard, Blanes era guardonada amb el Premi Fem Cultura amb els colors de l’organització.

Aquesta setmana s’han iniciat a Blanes les primeres reunions per treballar en el que han de ser les Jornades Professionals de Biblioteques UNESCO.

En altres trobades, el Grup de Biblioteques Catalanes associades a l’organització han treballat amb diversos objectius, com per exemple concebre els espais de les biblioteques com a espai social, la importància de la lectura o el paper educatiu d’aquests espais públics.

Per a les Jornades d’aquest proper mes de juny es combinaran sessions d’especialistes i tallers participatius sota un eix comú, com és el d’establir les biblioteques com a àgora de la ciutadania, que és de fet el títol de l’esdeveniment.

Tot i que encara s’estan perfilant diversos aspectes d’aquestes Jornades, un dels àmbits que es treballarà serà el de conèixer Blanes i el seu patrimoni literari, i està previst que aquí prenguin protagonisme diversos espais destacats del municipi, com el Teatre de Blanes, la Casa Saladrigas, els Padrets o la mateixa Biblioteca Comarcal, entre d’altres llocs.

 

Foto: Biblioteca Comarcal de Blanes – Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics