URGENT

La Festa de Sant Antoni arriba aquest diumenge a Malgrat

Compartiu aquesta història

Per aquestes dates, són molts els municipis catalans que se sumen a la celebració de la tradicional festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals, a través de diverses activitats i mostres.

Un d’aquests llocs és Malgrat de Mar, on aquesta festa hi aterra aquest diumenge. La celebració començarà a partir d’un quart d’11 del matí amb la passejada de cavalls i la cercavila amb la geganta Rita, que s’iniciarà a la plaça Germana Campos i fins a la plaça de l’Església.

Allà tindrà lloc l’ofici del diumenge, a les 11, i seguidament el mossèn Salvador Gras durà a terme la benedicció dels animals. Després, començaran els Tres Tombs.

Aquests actes transcorreran paral·lelament a la mostra d’animals, que es farà de 10 del matí a 12 del migdia al carrer de Mar.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Paco Márquez, ha explicat el caràcter pagès i tradicional que té aquesta festa.

De fet, la festa de Sant Antoni Abat havia estat històricament una celebració molt popular a Malgrat de Mar, i s’havia perdut. És per això, tal com explica el regidor, que l’Ajuntament va decidir ja fa uns anys tornar a posar en marxa l’organització de Sant Antoni, una festa que segons Márquez té molt de significat en un municipi pagès com és Malgrat.

La Festa de Sant Antoni Abat, que se celebra aquest diumenge 28 de gener, està organitzada per l’Ajuntament de Malgrat, i es realitza gràcies a la feina del Centre Lúdic i Educatiu Tastaolletes i la col·laboració de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar i la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí.

 

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics