URGENT

Els Maduixots portaran el món casteller a un institut de Sevilla

Compartiu aquesta història

La Colla dels Castellers de l’Alt Maresme seran els encarregats de traslladar els coneixements del món casteller en un institut de Sevilla.

Serà el proper dilluns 12 de febrer, quan el president de la colla, Marc Ruiz, i la grallera Dolors Nogueras, es desplaçaran fins a Andalusia per explicar i estendre la cultura dels castells als alumnes del centre de secundària Diamantino Garcia Acosta de Sevilla.

La intenció de la visita és poder dur a terme una part teòrica, per explicar en què consisteixen els castells i tot el que els envolta, i una segona part on els alumnes, dels cursos de 2n i 4t d’ESO, podran viure en primera persona la formació d’un castell.

Ho explica, en declaracions a aquesta emissora, Marc Ruiz, president dels Castellers de l’Alt Maresme.

La iniciativa sorgeix d’un professor d’un altre institut que va voler acostar la cultura castellera als seus alumnes, i va adreçar-se a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per poder comptar amb la col·laboració de colles d’arreu de Catalunya i poder explicar el món casteller als alumnes.

Tot i que finalment no van en aquest primer institut, els Maduixots finalment són els convidats de l’institut Diamantino Garcia Acosta de Sevilla, on un altre professor es va mostrar interessat en la proposta i va demanar que es pugués fer el taller.

Ruiz no descarta que arran d’aquest primer taller, i si la rebuda és positiva, es puguin desenvolupar propostes similars en altres punts de fora de Catalunya, tot i que de moment és l’únic taller que tenen previst.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics