URGENT

Malgrat desmenteix que la Taula de la Tordera busqui salvar els càmping del Delta

Compartiu aquesta història

En l’últim ple municipal el regidor de Medi Ambient de PLF, Juan Andrés Osorio explicava que tenia la sensació que la Taula de treball sobre la Tordera buscava justificar la presència dels càmpings a primera línia de mar a banda i banda del Delta, i que en aquest aspecte estan els Ajuntaments de Malgrat i Blanes.

La resposta des de Malgrat ha estat contundent. La 3a tinent d’alcalde de la localitat, la cupaire Núria Casajuana, no entén les crítiques i recorda que aquesta taula no està impulsada per l’hostaleria i que van ser algunes entitats medioambientals les impulsores d’aquesta mesa de treball a partir de mocions als plens municipals.

Palafolls va aprovar la moció a finals de març de l’any passat.

Osorio creu que cal definir clarament el model de riu que es vol impulsar, si un de natural, un d’oci o bé industrial.

Casajuana li recorda al regidor palafollenc que la pròpia moció aprovada per tots els consistoris participants ja defineix clarament l’objectiu últim de la taula de treball. Li recorda que el que es vol recuperar el sistema natural de la Tordera, limitant les activitats que s’hi podran dur a terme.

La regidora malgratenca explica que s’està pendent d’una diagnosi medioambiental que es preveu tenir enllestida per a la tercera trobada de la Taula de La Tordera que es preveu al mes de juny i que serà el punt de partida des del que poder articular les actuacions per recuperar i protegir el Delta del riu.

Casajuana recorda tant Palafolls com Tordera són claus per tal de recuperar el cabal ecològic del riu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics