URGENT

El Marimurtra registra la millor xifra de visitants dels últims 15 anys

Compartiu aquesta història

El passat 2017, el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes va registrar unes xifres de rècord pel que fa al nombre de visitants.

En total, van ser gairebé 120.000 persones les que van entrar com a visitants en aquest espai blanenc, una xifra que significa el major nombre de visitants registrats des de l’any 2003.

El nombre de visitants de l’any passat al Marimurtra va ser un 11% superior al que es va registrar el 2016, i més d’un 25% respecte fa només dos anys.

El públic francès és el que més va visitar el Jardí Marimurtra aquest any passat, amb una xifra total de pràcticament 25.300 persones. Una xifra gairebé similar és la que representen els visitants d’origen català, amb més de 25.160 visitants, seguits del d’origen rus (més de 13.500) i els de procedència polonesa, que van ser gairebé 10.800 persones.

Les èpoques de l’any que més visitants registren són, amb diferència, la primaveres i l’estiu. De fet, entre els mesos d’abril i setembre es va concentrar el 83% de les visites.

La fundació a la qual pertany el Jardí, i que s’encarrega de la seva gestió, la Fundació Carles Faust, es planteja dur a terme propostes per incentivar les visites en els mesos on cau el nombre de visitants.

Aquestes iniciatives inclouen, entre d’altres, a potenciar la vessant pedagògica del Jardí Marimurtra, a través de l’ús de materials lúdics i didàctics per a les famílies.

El Jardí Botànic Marimurtra és un dels espais de més interès a nivell paisatgístic i botànic de la Costa Brava, i està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

Foto: bcncatfilmcommission.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics